Tudományos Kutatóhely

Rendhagyó beszélgetés

Érzékeny írásait és gazdag életpályáját több elismerés is fémjelzi: többek között megkapta a Pulitzer-emlékdíjat, a Magyar Köztársaság lovagkeresztjét és a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét, kollégáitól megkapta a Nők Lapja egyszer kiadott Galsai-díját. 2009-ben pedig Prima Primissima díjjal tüntették ki...Bővebben»

Hiánypótló alkotás született

Kerekasztal-beszélgetéssel összekötött bemutatót szervezett a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely és a MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Tudományos Szakkönyvtára. A programon a szerzőn kívül Egeresi Zoltán, az NKE Stratégiai Védelmi...Bővebben»

Ahol a múlt és jelen találkozott

2018. szeptember 22-én, a nagyatádi II. Honvédtalálkozón Szabóné Szabó Andrea alezredes , a HVK Tudományos Kutatóhely mb. vezetője nyitotta meg Rácz Tünde, a Zrínyi Média fotóriporterének a Magyar Honvédség életét bemutató önálló kiállítását. Gratulálunk...Bővebben»


Konferenciakötet

Több érdeklődő kérdésére válaszolva, a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely örömmel tájékoztat mindenkit, hogy már nyomtatott formában is megjelent az „Aszimetrikus hadviselés: a múlt, a jelen és a jövő konfliktusa” című konferencia-kötetünk.
A kiadvány továbbra is elérhető online formában...Bővebben»

Véradás

Nem csak a tudományos kutatásokban, de a segítségnyújtásból is kiveszik részüket a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely munkatársai: a Kutatóhely megbízott vezetője, Szabóné Szabó Andrea alezredes és két munkatársa, Dr. Andaházi Szeghy Viktor őrnagy és Pákozdi Nóra hadnagy is részt vettek a mai önkéntes véradáson.

Tisztavatás

A Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely és az ELTE Konfuciusz Intézet együttműködésében megjelent a „Kína a globális kihívások tükrében” című tanulmánykötet. A közösen szervezett konferencia anyagát tartalmazó kiadvány átfogó képet kíván adni a Kínában vagy Kína külkapcsolataiban zajló gazdasági és társadalmi tendenciákról...Bővebben»


Szigetvári Tamás - Európai Integráció

A könyvbemutató és az interaktív beszélgetés megpróbál rávilágítani a 21. századi Törökország legfontosabb orientációs dilemmájára: folytassa-e a korábbi évtizedek nyugati modernizációt követő politikáját, vagy keressen alternatív fejlődési útvonalat, érinti az Oroszországgal vagy Kelet-Ázsiával való kapcsolatok kérdéskörét, valamint vizsgálja a törökországi...Bővebben»

Csapatünnep

A Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely munkatársai is részt vettek az MH HFKP csapatünnepén...Bővebben»

Tisztavatás

2018. augusztus 20-án a Kossuth téren rendezett honvéd tiszt-avatáson összesen 172 fő tett esküt: tisztjelöltek, pályakezdő szerződéses és önkéntes tartalékos tisztek. A Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely beosztott tisztje, Pákozdi Nóra hadnagy is a haza védelmére felesküdött tisztek között volt. Gratulálunk és sok sikert, erőt , egészséget kívánunk!


Tanácsosi kinevezés

Kiemelkedő színvonalú munkájának elismeréseként kollégánk, Fülöp Sándor, a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely térképésze 2018. július 20-án az MH HFKP csapatünnepén átvehette tanácsosi kinevezését. Ez úton is gratulálunk és munkájához további sok sikert erőt, egészséget kívánunk!

Szakmai gyakornoki lehetőség

Az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely (HVK TKH) - többéves gyakorlatának megfelelően - idén is szakmai gyakornoki lehetőséggel nyitott a hazai felsőoktatási intézményekből érkező fiatalok felé. A Kutatóhelyen végzett gyakornoki munka nemcsak a tanulmányok sikeres elvégzéséhez elengedhetetlen, hanem a megfelelő módszertani és széleskörű szakmai tudás megszerzéséhez is hozzájárul...Bővebben»

Nemzeti ellenállóképesség konferencia

A posztmodern hadviselés egyik jellemzője, hogy nem lehet előre megjósolni, hol és mikor kerül sor az erőszak alkalmazására állami vagy nem állami „szereplő” részéről – mondta Takács Attila dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság vezetője május 10-én, csütörtökön a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban tartott nemzetközi konferencián...Bővebben»